^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Učenje zalaganjem u zajednici

UČENJE ZALAGANJEM U ZAJEDNICI /ISKUSTVENO UČENJE/

Projekat "Iskustveno učenje – znanje na dobrom delu (Service learning)" sprovodi Kolping društvo Srbije. Service-learning je metod izvođenja nastave koji podrazumeva povezivanje jednog ili više delova nastavnog sadržaja sa društveno korisnim radom ili angažmanom u zajednici. Najbliži prevod na naš jezik bio bi učenje zalaganjem u lokalnoj zajednici, iskustveno učenje, društveno aktivno učenje ili učenje kroz društveno koristan rad.


U projekat je uključeno 18 škola iz cele Srbije. 

Osnovni cilj projekta “Učenje zalaganjem u zajednici” je, da kroz uspostavljanje veza između nastavnog gradiva i društveno korisnog angažovanja učenika u lokalnim sredinama, omogući učenicima da prodube svoje znanje, steknu određene praktične veštine i razviju osećaj društvene odgovornosti, negujući aktivno učešće u socio-političkom životu svoje zajednice.

Više o projektu "Učenje zalaganjem u zajednici" možete saznati na linku.

Naša škola se priključila projektu 2018. godine. Koordinatori projekta u školi su nastavnice Danijela Đorđević i Petrovka Đorđević. U okviru sprovođenja projekta realzovane su sledeće akcije:

"Sa cegerom u kupovinu jer čuvamo okolinu!" - akcija realizovana 2019. godine 

"Donesi... doprinesi" - akcija realizovana 2020. godine

U okviru realizacije projekta 2019. godine u Novom Sadu u organizaciji Kolping društva Srbije održana je međunardona konferencija "Iskustveno učenje u Srbiji i regionu",  više o konferenciji možete saznati na linku.