^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

O ERASMUS+ PROGRAMU

O ERASMUS+ PROGRAMU

Erazmus+ je jedan od najvećih programEU  koji finansira projekte mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period sprovođenja koji će trajati do 2027. godine.

Opšti cilj i prioriteti Erazmus+ programa 2021-2027

Erazmus+ program nastoji da u periodu 2021-2027 omogući učešće još većem broju učesnika i širem spektru organizacija. S tim u vezi, novi program ističe inkluzivnost, zelene inicijative i digitalizaciju kao ključne i najvažnije prioritete koje podržava kroz niz finansijskih mehanizama, zatim jačanje građanskih vrednosti, dijalog kultura, toleranciju i razumevanje društvenog, kulturnog i istorijskog nasleđa.

Opšti cilj Programa je da, kroz celoživotno učenje, podrži obrazovni, profesionalni i lični razvoj pojedinaca u oblasti obrazovanja, obuka, omladine i sporta.

Provođenje vremena u drugoj zemlji sa ciljem učenja, odnosno usavršavanja i rada trebalo bi da postane standard, kao i poznavanje dva strana jezika pored maternjeg.

Na taj način Program značajno doprinosi održivom rastu, kvalitetnijim radnim mestima i socijalnoj koheziji, podstiče inovacije i premošćavanje jaza u znanju, veštinama i kompetencijama u Evropi.

Više o ERASMUS + programu možete saznati na zvaničnom web sajtu.

 Prvi projekat naše škole "IKT umrežavanje" realizovan je u okviru konkursnog poziva za 2018. godinu