^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BiP - razvoj učeničkog preduzetništva

 

Početkom 2011. godine Škola se uključila u projekat "Učeničko Preduzetništvo" koje sprovodi BUSINESS INNOVATION PROGRAMS (BIP) pod pokroviteljstvom Ministarsva inostranih poslova Kraljevine Norveške. Glavni cilj programa Učeničko Preduzetništvo (UP) je da pruži mladima neophodno bazično znanje i iskustvo u osnivanju i vođenju pravih preduzeća.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete i nauke Republike Srbije Business Innovation Programs (BIP) je u toku maja 2011. godine organizovao trodnevni seminar za nastavnike iz srednjih stručnih škola u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Nišu. Tema seminara je bila „Razvoj učeničkog preduzetništva u srednjim stručnim školama“. Kao predstavnici naše Škole seminaru su prisustvovali Dragan Manojlović i Goran Stanković.

Cilj seminara je bio da pruži neophodno teorijsko i praktično znanje nastavnicima o izradi biznis planova.

Nakon završene obuke u školi su formirane dve učeničke kompanije čiji su mentori bili nastavnici koji su prošli obuku u Nišu. Ove dve učeničke kompanije (M-Tex i Quattro) učestvovale su na Regionalnom sajmu učeničkih preduzeća koji je održan 23. aprila 2012. g. u Kragujevcu.

Kompanija Quattro osvojila je treće mesto za biznis plan.

 

bips_1 bips_2 bips_3 bips_4 bips_5 bips_6 bips_7 bips_8 bips_9 bips_91 bips_92 bips_93 bips_94 bips_95 bips_96