^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Vodič za roditelje

 "Niko kao vi – vodič za roditelje kroz sistem obrazovanja i vaspitanja“ je veoma koristan priručnik čiji su autori Zorica Trikić, Jelena Vranješević i Ljiljana Lekov.

Publikacija "Niko kao vi – vodič za roditelje kroz sistem obrazovanja i vaspitanja" namenjena je roditeljima čija su deca u predškolskom pripremnom programu, ili su u osnovnoj ili srednjoj školi, ili ih tek čeka upis, tj. prelazak sa jednog na drugi obrazovni nivo. Cilj publikacije jeste da informiše roditelje o obrazovnom sistemu, naporima koji se ulažu da se taj sistem unapredi i o mogućnostima da se roditelji aktivno i konstruktivno uključe  u različite aspekte obrazovno - vaspitnog procesa, kako da roditelji ostvare i neguju partnerski odnos sa vaspitačima i nastavnicima u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja.

Neke od tema koje su obrađene u priručniku su: Opšti principi na kojima se zasniva sistem obrazovanje i vaspitanje, ciljevi i ishodi obrazovanja i vaspitanja, struktura sistema obrazovanja i vaspitanja, prava i obaveze učenika, kako se pratiti napredovanje učenika u učenju, kako se ocenjuje...

 Niko kao vi – vodic za roditelje kroz sistem obrazovanja i vaspitanja (link za preuzimanje publikacije)