UNAPREĐENJE KVALITETA AKTIVNOSTI KARIJERNOG VOĐENJA I SAVETOVANJA

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U četvrtak 8. novembra naša škola bila je domaćin seminara pod nazivom „Unapređenje kvaliteta aktivnosti karijernog vođenja kroz efikasno planiranje rada školskog tima za karijerno vođenje i savetovanje/profesionalnu orijentaciju“.
Seminar je realizovan od strane Euroguidance centra Fondacije Tempus. Obuka je namenjena nastavnicima i stručnim saradnicima iz osnovnih i srednjih škola koji se već bave aktivnostima KViS i žele dalje da unapređuju rad školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje/profesionalnu orijentaciju.
Seminar je održan u sklopu Evropske nedelje veština stečenih u stručnom obrazovanju i obukama (European Vocational Skills Week 2018).

Pored predstavnika naše škole (Danijela Đorđević, Dušica Petrović, Snežana Zekavica I Saša Nikolić) obuci su predstavnici škola sa teritorije Zaječarskog I Borskog upravnog okruga.

Učestvovanjem na ovoj obuci nastavnici i stručni saradnici mogli su da unaprede svoje znanje o veštinama koje su bitne za učenike da bi mogli da upravljaju svojom karijerom i da saznaju o načinima organizacije aktivnosti tima koje bi doprinosile razvoju relevantnih veština kod učenika u skladu sa Predlogom standarda usluga KViS (karijerno vođenje i savetovanje).
Imajući u vidu da je svaka škola specifična u pogledu svojih učenika i dostupnih resursa, značajan deo seminara je bio posvećen osmišljavanju opcija za rad tima u odnosu na odlike konkretne škole.

Tokom obuke učesnici su bili u prilici da rade na unapređenju svojih dosadašnjih planova i programa za KViS u kooperaciji sa drugim učesnicima i uz podršku realizatora obuke.

seminar_kvis_01 seminar_kvis_02 seminar_kvis_03 seminar_kvis_04 seminar_kvis_05 seminar_kvis_06