^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Vesti

UNAPREĐENJE KVALITETA AKTIVNOSTI KARIJERNOG VOĐENJA I SAVETOVANJA

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U četvrtak 8. novembra naša škola bila je domaćin seminara pod nazivom „Unapređenje kvaliteta aktivnosti karijernog vođenja kroz efikasno planiranje rada školskog tima za karijerno vođenje i savetovanje/profesionalnu orijentaciju“.
Seminar je realizovan od strane Euroguidance centra Fondacije Tempus. Obuka je namenjena nastavnicima i stručnim saradnicima iz osnovnih i srednjih škola koji se već bave aktivnostima KViS i žele dalje da unapređuju rad školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje/profesionalnu orijentaciju.
Seminar je održan u sklopu Evropske nedelje veština stečenih u stručnom obrazovanju i obukama (European Vocational Skills Week 2018).

Pored predstavnika naše škole (Danijela Đorđević, Dušica Petrović, Snežana Zekavica I Saša Nikolić) obuci su predstavnici škola sa teritorije Zaječarskog I Borskog upravnog okruga.

Učestvovanjem na ovoj obuci nastavnici i stručni saradnici mogli su da unaprede svoje znanje o veštinama koje su bitne za učenike da bi mogli da upravljaju svojom karijerom i da saznaju o načinima organizacije aktivnosti tima koje bi doprinosile razvoju relevantnih veština kod učenika u skladu sa Predlogom standarda usluga KViS (karijerno vođenje i savetovanje).
Imajući u vidu da je svaka škola specifična u pogledu svojih učenika i dostupnih resursa, značajan deo seminara je bio posvećen osmišljavanju opcija za rad tima u odnosu na odlike konkretne škole.

Tokom obuke učesnici su bili u prilici da rade na unapređenju svojih dosadašnjih planova i programa za KViS u kooperaciji sa drugim učesnicima i uz podršku realizatora obuke.

seminar_kvis_01 seminar_kvis_02 seminar_kvis_03 seminar_kvis_04 seminar_kvis_05 seminar_kvis_06

 

PRIJAVLJIVANJE ZA PROGRAME IS PETNICA U 2019. GODINI

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

Istraživačka stanica Petnica objavila je konkurs za prijavljivanje za obrazovne programe namenjene srednjoškolcima u 2019. godini. Prijavljivanje traje do 26. 11. 2018.
Sve informacije o načinu prijave i potrebne fomulare možete naći na web sajtu IS Petnica na adresi:

Petnica informacije o prijavi (link)

 

 

HUMANITARNI TURNIR „IGRAJMO ZA NEMANJU“

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U organizaciji Učeničkog parlamenta naše škole u četvrtak 18. oktobra na košarkaškom igralištu iza zaječarskih srednjih škola održan je humanitarni turnir „Igrajmo za Nemanju“.
Pravo učešca naturniru imali su svi srednjoškolci, a ekipe su mogle biti sastavljene od učenika koji nisu iz istih škola.

Ekipe su se takmičile u basketu „3 na 3″ i pojedinačno u šutiranju trojki.

Sav prikupljeni novac odlazi za lečenje malog Nemanje iz Vratarnice koji boluje od deformiteta kičmenog stuba.

U basketu „3 na 3″ PRVO mesto osvojila je ekipa Mićini Puleni (Ceckova ekipa) u sastavu: Stefan Mitrović, Stefan Ivanović i Nikola Ilić. Drugo mesto osvolila je ekipa Ognjen Gio Školski Rakić u sastavu Nenad Miletić, Ognjen Rakić, Luka Kraguljac, Lazar Gajdoš i Veljko Brunić. Dok je trećeplasirana ekipa Lidlovi pilići nastupila u sastavu: Nikola Vlku, Jovan Mitić, Željko Mutavdžić i Luka Merdović.

U šutiranju trojki od 24 takmičara najbolji je bio Stefan Milutinović.
Za najboljeg igrača na truniru proglašen je Ognjen Rakić.

Svim učesnicima zahvaljujemo na iskazanoj humanosti a Učeničkom parlamentu naše škole čestitamo na uspešnoj organizaciji turnira.

 

basket_2018_01 basket_2018_02 basket_2018_03 basket_2018_04 basket_2018_05