^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Vesti

Danijela Đorđević među najuspešnijim nastavnicima osnovnih i srednjih škola

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U utorak 20. februara 2017. godine Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarali su u Vladi Srbije sa najuspešnim nastavnicima osnovnih i srednjih škola.
Na zadovoljstvo svih nas u ovoj grupi najuspešnijih nastavnika našla se i naša koleginica Danijela Đorđević, nastavnica biologije.

Više o sastanku možete pročitati na sajtu Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Svetosavska akademija

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

27. januara na Savindan u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine Zoran Radmilović održana je Svetosavska akademija.
Nastavničko veće škole za višegodišnji rad u školi i rezultate u radu sa učenicima za Svetosavsku nagradu koju dodeljuju Eparhija Timočka i Grad Zaječar izabralo je nastavnika istorije Panteliju Babića.
Na osnovu rezultata koje je postigao u učenju, na takmičenjima i učešću u vannastavnim aktivnostima za Svetosavsku nagradu Nastavničko veće izabralo je Aleksu Rajkovića učenika trećeg razreda obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija – ogled.


Pored nagrađenog nastavnika i učenika na Svetosavskoj akademiji nagrada za najbolji literarni rad na literarnom, likovnom i foto konkursu povodom Savindana nagrada je uručena i našem učeniku četvrtog razreda Uglješi NIkodijeviću.

Čestitamo svim nagrađenim učenicima, nastavnicima i radnicima škola.

STEM obrazovanje i nove tehnologije u cilju regionalnog razvoja

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  
Istraživačka stanica Petnica u saradnji sa partnerskom organizacijom Osijek Software City iz Hrvatske u periodu od 13. do 18. januara 2018. godine organizovala je prvi seminar za nastavnike i učenike srednjih škola iz Srbije i Hrvatske u okviru projekata „STEM obrazovanje i nove tehnologije u cilju regionalnog razvoja“.
Projekat „STEM obrazovanje i nove tehnologije u cilju regionalnog razvoja“ je osmišljen tako da izabrane srednje škole trajno dobijaju paket neophodan za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti u oblasti robotike, kao i paket obrazovnih programa. Ideja je da se školama na ovaj način pomogne da nakon projekta mogu uspešno svojim učenicima predstavljati robotiku, programiranje, prirodne nauke i inovacije (STEM oblasti).
Obrazovni aspekt projekta traje šest meseci i sadrži seminare u Petnici, Osijeku i aktivnosti u online fazi. Izabrane škole će sa svojim timovima (1 nastavnik i 2 učenika) imati prilike da sa najboljim stručnjacima iz Srbije, Hrvatske, EU i SAD rade na sopstvenoj edukaciju iz oblasti programiranja, robotike, inovativne nastave, kao i drugih tema vezanih za STEM oblasti.
 
Pored naše škole u projekat su uključene i Gimnazija Lebane, Gimnazija Aleksinac, Prva tehnička Kruševac,
Tehnička škola Valjevo, Poljoprivredno-tehnički srednjoškolski centar ”Besedeš Jožef” – Kanjiža, Školski centar ”Nikola Tesla” – Vršac, Zrenjaninska gimnazija i 8 škola iz Hrvatske iz Osijeka, Zagreba, Slavonskog Broda, Požege i Velike Gorice.
 
Na prvom seminaru obrađene su teme:
1. Minecraft Education
2. Programiranje Lego robota
3. Kako napraviti svog robota
4. Arduino platforma
5. Start up - kako kreirati sopstveni biznis
6. STEMI Hexapod - konstrukcija i programiranje
 
Učenici su u laboratorijama IS Petnica imali priliku da rade vežbe iz hemije i biologije.
 
Za nastavnike su bile organizovane diskusije sa sledećim temama:
1. Istraživačka stanica Petnica - odabira kandidata
2. Kreiranje kurseva u IS Petnica
3. Savremeno obrazovanje
 
Projekat su podržale Američke amabsade u Srbiji i Hrvatskoj.
Seminaru u IS Petnica su prisustvovali predsatvnici Američke i Hrvatske ambasade u Srbiji
 
Projekat su organizovali IS Petnica i Osijek Software City.
 
Svaka škola učesnik dobila je komplet robota STEMI hexabot.
 
 
Završni seminar se odigrava u Biznis inkubatoru Sveučilišta u Osijeku od 25. do 30. juna 2018. godine.
 
Učenici iz naše škole koji su uključeni u realizaciju ovog projekta su Lazar Čebuković i Nikola Ristić iz odeljenja E24 i nastavnik Dragan Manojlović.