^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Vesti

PREDAVANJE NA TEMU „SEKTE U SRBIJI“

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U četvrtak, 13. decembra 2018. godine u našoj školi održano je predavanje o sektama u Srbiji. Predavač Zoran Luković, inspektor beogradske policije u penziji i član Evropske federacije za borbu protiv sekti, govorio je učenicima koje sve sekte postoje i deluju na prostoru Srbije, mehanizmima i tehnikama kojima iste pronalaze, tj. „vrbuju“ buduće članove, ali i o tome na koji način se ponašati prema osobi koja je u sekti. Učenicima je takođepredočeno u kojoj meri je izmenjen način funkcionisanja i delovanja sekti u odnosu na period od pre 10 ili 20 godina ili u odnosu na ono što oni podrazumevaju pod tim pojmom, te da je danas pojam sekta daleko širi, obuhvatniji, a samim tim opasniji.

Biblioteka naše škole bila je prepuna učenika i nastavnika jer su pored učenika naše škole predavanju prisustvovali i učenici i nastavnici ostalih srednjih škola.

PREDAVANJE O ZLOUPOTREBI NARKOTIKA

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U okviru državne kampanje koju sprovodi Kancelarija za borbu protiv droga pripadnici PU Zaječar i radnici Zavoda za javno zdravlje Zaječar, utorak 13. novembra, učenicima prvog razreda održali su predavanje o štetnosti upotrebe opojnih droga.
Učenici su imali priliku da saznaju koje su to vrste opojnih sredstava i koje su to negativne pojave koje se javljaju njihovom upotrebom.

UNAPREĐENJE KVALITETA AKTIVNOSTI KARIJERNOG VOĐENJA I SAVETOVANJA

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

U četvrtak 8. novembra naša škola bila je domaćin seminara pod nazivom „Unapređenje kvaliteta aktivnosti karijernog vođenja kroz efikasno planiranje rada školskog tima za karijerno vođenje i savetovanje/profesionalnu orijentaciju“.
Seminar je realizovan od strane Euroguidance centra Fondacije Tempus. Obuka je namenjena nastavnicima i stručnim saradnicima iz osnovnih i srednjih škola koji se već bave aktivnostima KViS i žele dalje da unapređuju rad školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje/profesionalnu orijentaciju.
Seminar je održan u sklopu Evropske nedelje veština stečenih u stručnom obrazovanju i obukama (European Vocational Skills Week 2018).

Pored predstavnika naše škole (Danijela Đorđević, Dušica Petrović, Snežana Zekavica I Saša Nikolić) obuci su predstavnici škola sa teritorije Zaječarskog I Borskog upravnog okruga.

Učestvovanjem na ovoj obuci nastavnici i stručni saradnici mogli su da unaprede svoje znanje o veštinama koje su bitne za učenike da bi mogli da upravljaju svojom karijerom i da saznaju o načinima organizacije aktivnosti tima koje bi doprinosile razvoju relevantnih veština kod učenika u skladu sa Predlogom standarda usluga KViS (karijerno vođenje i savetovanje).
Imajući u vidu da je svaka škola specifična u pogledu svojih učenika i dostupnih resursa, značajan deo seminara je bio posvećen osmišljavanju opcija za rad tima u odnosu na odlike konkretne škole.

Tokom obuke učesnici su bili u prilici da rade na unapređenju svojih dosadašnjih planova i programa za KViS u kooperaciji sa drugim učesnicima i uz podršku realizatora obuke.

seminar_kvis_01 seminar_kvis_02 seminar_kvis_03 seminar_kvis_04 seminar_kvis_05 seminar_kvis_06