^Na vrh strane
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Takmičenja

Poslovni izazov Nacionalno finale 2018

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  
U ponedeljak i utorak, 19. i 20. februara, u Beogradu održano je Nacionalno finale takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov". Pravo na učešće ostvarile su po tri prvoplasirana tima sa svakog od četiri regionalna takmičenja koja su održana u Leskovcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu.
 
Među učesnicima takmičenja našle su se i naše učenice Ana Stojanović, učenica četvrtog razreda i Nevena Milenković, učenica trećeg razreda obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija.
 
Ekipa u kojoj je bila Nevena Milenković osvojila je treće mesto i plasman na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana koji će od 21. do 23. aprila 2018. godine biti održan u Sarajevu gde će imati priliku da se takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.
Čestitamo Neveni i Ani i njihovim mentorima Dejanu Nikoliću i Nikici Dinić na predstavljanju škole i postignutom rezultatu.
 
Takmičenje Poslovni izazaov organizuje organizacija Dostignuća Mladih u Srbiji uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, UniCredit banke i Metropolitan Univerziteta.
 

HIPPO 2018 - preliminary round

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

Gimnazija u Zaječaru je već šest godina domaćin Međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika - International English Language Competition, Hippo. U petak 23. februara održana je preliminarna runda ovog takmičenja (6th International English Language Competition, Hippo 2018, preliminary round) u okviru koje se učenici bore za plasman na polufinalni deo takmičenja.

Ovo je treća godina učešća naših učenika na ovom takmičenju, 19 učenika takmičilo se u kategoriji Hippo 4 i 2 učenika u kategoriji Hippo 5.

Rezultati preliminarne runde biće poznati za 10 dana.

Nadamo se najboljem i želja nam je da nadmašimo više nego dobre prošlogodišnje rezultate i očekujemo da se veći broj naših učenika plasira u u polufinalni deo takmičenja koji će biti održan u Nišu 16. ili 17. marta.

Nastavnici koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji takmičenja su Slobodanka Stanković-Petrović, Miodrag Momčilović i Saša Nikolić koji je i pripremao učenike za takmičenje.

 

Jesmo li na putu Svetog Save?

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

„Jesmo li na putu Svetog Save?“ Bila je tema ovogodišnjeg literarnog, likovnog i foto konkursa, koji je bio raspisan povodom obeležavanja Savindana. Za pobednička pesmu literarnog konkursa izabrana je pesma koju je napisao Uglješa Nikodijević učenik četvrtog razreda naše škole

Jesmo li na putu Svetog Save?

Sveti Savo gde si?
Imam pitanja za tebe,
Slušaj ove reči što slede.
Zašto ovde ispod neba
Ima toliko bede?
Zašto prave vrednosti blede
I zamenjuje ih novac?
Zašto tako mnogo ljudi
Iznad glave nema krova?
Zašto najbližeg bi roda
Mnogi menjali sa strancem?
Zašto danas se elita
Potpisuje palcem?
Zašto ako tražiš pomoć
Čuješ glas:“Obratite se operateru“?
Više nema te kiše,
Koje će moj bol da speru.
Sveti Savo da li idem u pravom smeru?
Šta je bilo?
Šta te je zbunilo?
Puno pitanja?
Znam, ali puno je i bede
Ovde dole bez tebe.
Ajde evo za početak
Odgovori mi na ovo,
Čemu da se nadam
Kada nam ovde ponestaje dobro!?

Svetosavski turnir u šahu za učenike srednjih škola 2018

Ako ti se sviđa podeli sa prijateljima!!!
FaceBook  Twitter  

25. i 26. januara održan je 11. po redu Svetosavski turnir u šahu za učenike srednjih škola. Ove godine 12 srednjoškolaca borilo se za što bolji rezultat. Po prvi put od kad se održava turnir prva tri mesta osvojili su učenici naše škole.
1. mesto osvojila je Slađana Kostić,
2. mesto osvojio je Dušan Stojković i
3. mesto osvojio je Matija Janković

Pobednicima čestitamo a ostalim takmičarima se zahvaljujemo na učešću.

I ove godine, kao i svih godina u nazad sudija na turniru bio je Vladica Simić iz Omladinsko-ženskog šahovskog kluba iz Zaječara.